Piletina s kaduljom i limunom

Iako je potrebno tek nekoliko sastojaka, ovaj ukusni recept za piletinu će vas oduševiti!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 filea pilećih prsa
- 2 velike žlice fino narezanih svježih listova kadulje
- korica i sok od 2 limuna
- sol
- papar
Priprema piletine s kaduljom i limunom
1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
2. Pripremite 8 komada folije tako da u svaki možete zamotati komad pilećih prsa.
3. Stavite komad piletine na foliju te začinite solju i paprom sa svake strane. Posipajte četvrtinu kadulje i ribane korice limuna te po vrhu dodajte malo limunovog soka. Zatim poklopite drugim komadom folije i dobro pritisnite oko rubova kako se ne bi otvaralo tijekom pečenja. Ponovite postupak s preostalom piletinom.
4. Piletinu pecite oko 25 minuta, odnosno dok ne bude dobro pečena.
5. Prije posluživanja svaki komad još prelijte s ostatkom limunovog soka.
6. Poslužite uz prilog po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaPiletina s roštilja u marinadi od meda1:25h12345
-
Jela od mesaPiletina u umaku od limuna1:10h12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345