Piletina s klicama

Piletina s klicama za četiri osobe.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
Sastojci
- 100 g filea pilećih prsa, bez kožice i narezanih na trakice
- 1 čajna žličica soli
- ¼ bjelanjka, blago zamućena
- 1 čajna žličica kukuruznog brašna pomiješana s 1 ½ čajnom žličicom vode kako bi se formirala pasta
- 300 ml biljnog ulja
- 1 mali crveni luk, tanko nariban
- 1 mala zelena paprika, očišćena i tanko naribana
- 1 mala mrkva, tanko naribana
- 100 g svježih klica
- ½ čajne žličice šećera
- 1 velika žlica blagog soja umaka
- 1 čajna žličica rižinog vina
- ¼ čajne žličice sezamovog ulja
Priprema
Stavite piletinu u zdjelu. Dodajte prstohvat soli, bjelanjak i pastu od kukuruznog brašna te dobro izmiješajte.
Zagrijte wok ili veliku tavu na jakoj vatri. Dodajte biljno ulje i kada bude dovoljno vruće dodajte i piletinu i pržite miješajući na minutu, stalno odvajajući pileće trakice. Zatim uklonite piletinu iz tave i ocijedite ju na kuhinjskom papiru.
Odlijte ulje, ali ostavite oko 2 velike žlice u woku.
Dodajte luk, zelenu papriku i mrkvu te pržite miješajući na oko 2 minute. Dodajte klice i pržite miješajući na nekoliko sekundi.
Vratite piletinu u wok s preostalom solju i šećerom, sojinim umakom i rižinim vinom. Promiješajte dobro i dodajte 3 žlice vode.
Posipajte sa sezamovim uljem i poslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
Popularni recepti
-
Kruh i pecivaBruschette s rajčicom i ricottom25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345
-
Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345