Piletina s limunom i đumbirom

U neki lagani prilog, evo savršenog ručka ili večere.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 komada pilećeg filea
- sol
- 1 limun
Marinada
- 1 oguljeni komad svježeg đumbira
- 1 žlica vina od riže
- 1 1/2 žlica soja sosa
- 1 1/2 žlica umaka od kamenica
- 2 žličice sezamovog ulja
- 1 žlica kikiriki ulja
- 2 žličice soli
- 2 žličice šećera
- prstohvat mljevenog papra
- 3 1/2 žlice kukuruznog škroba (gustin)
Priprema
Piletinu natrljajte solju. Isperite pod hladnom tekućom vodom, a zatim osušite papirnatim ručnicima. Iscijedite sok od limuna preko piletine i stavite na stranu.
Naribajte đumbir i dodajte ostale sastojke za marinadu. Neka piletina odstoji u marinadi barem 30 minuta.
Piletinu zajedno s marinadom pecite na vrućem ulju oko 2 minute sa svake strane.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345