Piletina u umaku od čaja

Nešto potpuno novo, a jako fino.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 šalica čaja od breskve
- 1/4 šalice nasjeckane kruške
- 3 žlice meda
- 1 žličica soka od limuna
- 1kg nasjeckanih pilećih prsa
- sol
- papar
- 1 žlica maslinovog ulja
Priprema
Med, čaj, kruške i sok od limuna zagrijte u loncu. Kuhajte dok smjesa ne postane gusta. Uklonite s vatre i pustite da stoji sa strane.
Zagrijte ulje u tavi. Pecite piletinu dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Posolite i popaprite po želji. Kada je gotova, dodajte umak od kruške, dobro promiješajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaZapečene punjene paprike s mljevenim mesom i sirom50 min12345
-
Jela od mesaMusaka od patlidžana1:30h12345
-
Deserti
-
DesertiKolač od zobenih pahuljica45 min12345
-
DesertiČokoladna bomba5 h12345
-
Vegetarijanska prehranaDomaći njoki od krumpira30 min12345