Piletina u umaku od čaja
Nešto potpuno novo, a jako fino.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 šalica čaja od breskve
- 1/4 šalice nasjeckane kruške
- 3 žlice meda
- 1 žličica soka od limuna
- 1kg nasjeckanih pilećih prsa
- sol
- papar
- 1 žlica maslinovog ulja
Priprema
Med, čaj, kruške i sok od limuna zagrijte u loncu. Kuhajte dok smjesa ne postane gusta. Uklonite s vatre i pustite da stoji sa strane.
Zagrijte ulje u tavi. Pecite piletinu dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Posolite i popaprite po želji. Kada je gotova, dodajte umak od kruške, dobro promiješajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti