Piletina u umaku od kikirikija

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 100 g kikirikija iz ljuske (neslanih), ogulite ih prije pećnice
- 1,5 kg piletine
- 2 velike žlice suncokretovog ulja
- 1 crveni luk, tanko narezan
- 100 g rajčica, oguljenih i grubo narezanih
- 1 velika žlica pasirane rajčice
- 1 čajna žličica papra
- 1 velika žlica paprike
- ½ čajne žličice đumbira
- ½ čajne žličice cimeta
- ½ čajne žličice korijandera
- prstohvat soli
- 450 ml pilećeg temeljca
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200 ° C.
Ravnomjerno rasporedite kikirikije na lim za pečenje i pržite u pećnici na 6-8 minuta dok ne budu lagano smeđi. Protresite ih i provjeravajte često. Ostavite ih da se ohlade, a zatim ih sameljite dok ne budu praškasta masa.
Zagrijte ulje u tavi i pecite piletinu dok ne dobije blago smeđu boju. Prebacite ju u dublji lonac.
Dinstajte luk u istom ulju dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte rajčice, pasiranu rajčicu, začine i sol. Miješajte na 3 minute, a zatim dodajte temeljac. Dovedite do vrenja, miješajući, a zatim sve prelijte preko piletine. Poklopite, smanjite vatru i pirjajte na 30 minuta.
Umiješajte kikiriki. Nastavite pirjati, pokriveno, na daljnjih 10-15 minuta, sve dok piletina ne omekša i umak ne bude zgusnut.
Skinite masnoću s površine, provjerite začinjenost i podesite ako je potrebno.
Poslužite vruće.

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345