Složenac od piletine, smeđe riže i graha
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 65 g smeđe riže
- 250 ml povrtnog temeljca
- 15 ml maslinovog ulja
- 50 g crvenog luka, narezanog na kockice
- 200 g tikvica, tanko narezanih
- 2 kuhane polovice pilećih prsa bez kostiju, narezanih na veličine zalogaja
- 50 g šampinjona, narezanih
- 1 g kumina
- sol, po želji
- mljeveni crni papar, po želji
- 1 konzerva graha, ocijediti
- 100 g zelene čili paprike, narezane na kockice
- 50 g mrkve, sitno narezane
- 500 g ementalera, naribanog
Priprema
Pomiješajte rižu i povrtni temeljac u loncu i dovedite sve do vrenja. Smanjite vatru na nisku razinu, poklopite i pirjajte 45 minuta, ili taman dok riža ne bude mekana.
Prethodno zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C. Lagano nauljite veliki lim za pečenje.
Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri i dinstajte luk u njoj dok ne omekša. Umiješajte tikvice, piletinu i gljive. Začinite s kuminom, solju i mljevenim paprom. Kuhajte i dobro miješajte dok tikvice ne dobiju lagano smeđu boju, a piletina se skroz zagrije.
U velikoj zdjeli, pomiješajte kuhanu rižu, luk, tikvice, piletinu, gljive, grah, čili paprike, mrkvu i pola ementalera. Prebacite sve u pripremljeni lim za pečenje i pospite s preostalim sirom.
Labavo pokrijte lim za pečenje s folijom i pecite na 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici. Uklonite foliju i nastavite peći na još 10 minuta, ili taman dok složenac počne dobijati mjehure i lagano smeđu boju.
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileća prsa s gljivama45 min12345
-
Jela od mesaTikvice i piletina u umaku od sira50 min12345
-
Jela od mesaPiletina u umaku od gljiva30 min12345
-
Jela od mesaPikantna pileća juha2 h12345
-
Jela od mesaTikvice punjene piletinom40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti