Španjolska piletina s bademima

Sočna i bogato začinjena.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 8 pilećih zabataka
- 1/4 žličice papra
- 1/2 žličice soli
- 8 žlica krušnih mrvica
- 2 nasjeckane glavice luka
- 8 žlica maslinovog ulja
- 1/2 šalice bijelog vina
- 8 žlica mljevenih badema
Priprema
S pilećih zabataka uklonite kožicu. Posolite, popaprite i utrljajte ih u krušne mrvice. Zagrijte ulje u tavi i pržite piletinu 2 minute sa svake strane.
Premjestite piletinu u lonac, dodajte luk i kuhajte, povremeno miješajući, 10 do 12 minuta. Po potrebi dodajte još ulja.
Dodajte 1 šalicu tople vode i vino. Dodajte bademe i kuhajte, povremeno miješajući, 15 do 20 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaPohane hrenovke u tijestu - corn dog30 min12345
-
JuheKrem juha od poriluka i krumpira40 min12345
-
Jela od mesaJuneće šnicle u saftu2:40h12345
-
DesertiCheesecake sladoled s jagodama20 min12345
-
DesertiJagode u čokoladi10 min12345
-
Jela od mesaMesne okruglice punjene sirom40 min12345