Svinjetina u umaku od trešanja
Sočno meso u slatkastom umaku.
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 svinjeći but u komadu
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- sol
- papar
- 1 grančica nasjeckanog svježeg ružmarina
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- Umak
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 nasjeckana glavica luka
- 1 nasjeckan poriluk
- 1.5 šalica smrznutih trešanja
- 1 žlica listića ružmarina
- 1/2 šalice crnog vina
- korica od 1/2 naranče
- sok od 1/2 naranče
- 1 žlica smeđeg šećera
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Utrljajte2 žlice ulja u meso. Obje strane mesa dobro začinite solju i paprom. Utrljajte češnjak i ružmarin.
Zagrijte preostalu žlicu ulja u tavi. Pecite meso s obje strane dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Premjestite na lim za pečenje i pecite ga u pećnici oko 1 sat.
Posljednjih 30 minuta pečenja mesa započnite s pripremom umaka. Zagrijte lonac na laganoj vatri. Dodajte ulje, luk, poriluk, trešnje i ružmarin i kuhajte oko 10 minuta. Dodajte preostale sastojke i kuhajte dok umak ne postane gust.
Izvadite meso iz pećnice i pustite da stoji barem 10 minuta prije rezanja. Poslužite uz umak od vina i trešanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaSvinjski but s umakom od mandarine1 h12345
-
Jela od mesaSvinjski kotleti u marinadi od đumbira50 min12345
-
Jela od mesaKraljevske mesne okruglice40 min12345
-
Jela od mesaSvinjski odresci u limunskoj marinadi35 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene svinjetinom i bulgurom40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti