Svinjski kotleti u umaku od vina
Svinjski kotleti u umaku od vina za 4 osobe.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 1 velika žlica biljnog ulja
- 1 režanj češnjaka, sitno narezan
- 5 zrna crnog papra, smrvljenog
- 4 svinjska kotleta
- 50 g glatkog brašna
- 1 crveni luk, narezan
- 50 g crvene paprike, očišćene i narezane
- 50 ml goveđeg temeljca
- 50 ml suhog bijelog vina
- 1 velika žlica octa od crnog vina
Priprema
Zagrijte ulje u tavi i dodajte češnjak i papar u zrnu.
Pokupite tekućinu sa svinjetine s kuhinjskim papirom, a zatim ju uvaljajte i obložite s brašnom.
Pecite ju na obje strane dok ne dobije zlatno smeđu boju. Izvadite ju iz tave i stavite sa strane.
Dodajte luk i crvenu papriku u tavu te dinstajte dok ne budu mekani. Dodajte temeljac, vino i ocat i dobro promiješajte.
Vratite svinjetinu u tavu i lagano pirjajte, nepokriveno, na 30 minuta, s tim da na pola puta okrenete meso.
Poslužite toplo s kuhanom rižom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaSvinjski but s umakom od mandarine1 h12345
-
Jela od mesaSvinjski kotleti u marinadi od đumbira50 min12345
-
Jela od mesaKraljevske mesne okruglice40 min12345
-
Jela od mesaSvinjski odresci u limunskoj marinadi35 min12345
-
Jela od mesaLazanje u tavi30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti