Svinjsko pečenje s pivom i grahom
Od ovoga će vam ostati osmjeh na licu barem dva dana!
Vrijeme pripreme: 5:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 kg komad od svinjskog buta za pečenje
- 2 konzerve cannellini graha
- 0,5 l piva
- 1 konzerva pelata, ocijeđenih
- 2 velika crvena luka, grubo nasjeckana
- 10 kom kozjaka, oguljenog
- 10 režanja češnjaka, oguljenih
- sol i crni papar po želji
- 2 lovorova lista
- 3 grančice svježeg ružmarina
Priprema
Prethodno zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva C.
U velikoj tavi na srednje visokoj toplini, lagano popecite but sa svih strana, na oko 10 minuta. Stavite meso u veliki lim za pečenje. Prelijte grahom, pivom i rajčicama. Rasporedite luk, kozjak, češnjak, lovor i grančice ružmarina oko pečenja te začinite sa soli i paprom.
Poklopite i pecite na 4 sata. Podignite temperaturu na 220 stupnjeva C i pecite još jedan sat.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaSvinjski but s umakom od mandarine1 h12345
-
Jela od mesaSvinjski kotleti u marinadi od đumbira50 min12345
-
Jela od mesaKraljevske mesne okruglice40 min12345
-
Jela od mesaSvinjski odresci u limunskoj marinadi35 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene svinjetinom i bulgurom40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti