Ukusna piletina
Ovako mariniranu piletinu možete ispeći i na roštilju.
Vrijeme pripreme: 1:20h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 komada pilećih prsa
- 1 žlica majčine dušice
- 1 žlica šećera
- 1 1/2 žličice mljevene kadulje
- 3/4 žličice muškatnog oraščića
- 3/4 žličice cimeta
- 1/4 žličice papra
- 3/4 šalice bijelog octa
- 1/2 šalice soka od naranče
- 1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1/4 šalice soja sosa
- sok od 1 limete
- 2 nasjeckana luka
- 5 nasjeckanih češnjeva češnjaka
Priprema
Pomiješajte sve začine. U zasebnoj zdjeli promiješajte ocat, sok od naranče, maslinovo ulje, soja sos i sok od limete.
Izmiješajte suhe i mokre sastojke. Dodajte luk i češnjak, a zatim dodajte pileća prsa u zdjelu, okrećući ih dok u potpunosti nisu prekriveni marinadom. Držite u frižideru najmanje jedan sat.
Piletinu ispecite na maslinovom ulju. Pecite 5 minuta sa svake strane. Poslužite uz rižu ili predjelo po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti