Zapečena piletina s mozzarellom

Ukusna pileća prsa punjena sirom.
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 8 komada pilećih prsa srednje veličine
- 1 šalica krušnih mrvica
- 3 žlice maslinovog ulja
- 6 žlica parmezana
- 150g špinata
- 1 nasjeckani češanj češnjaka
- 1/2 šalice ricotte
- 1/3 šalice istučenih bjelanjaka
- 100g mozzarelle
Priprema
Pomiješajte krušne mrvice i parmezan i ostavite sa strane.
Nasjeckajte špinat, dodajte češnjak i 3 žlice maslinovog ulja. Pomiješajte špinat s ricottom, preostalim parmezanom i 2 do 3 žlice bjelanjka.
Zagrijte pećnicu na 230°C. Namastite lim za pečenje. Smjesu od špinata ravnomjerno rasporedite na piletinu i zarolajte ju. Pomoću čačkalica ju zatvorite. Svaku rolicu umočite u preostali dio bjelanjka, potom u smjesu od krušnih mrvica i parmezana. Pecite u pećnici oko 25 minuta.
Izvadite iz pećnice i pospite usitnjenom mozzarellom. Vratite u pećnicu i pecite 3 do 5 minuta, dok se sir ne rastopi.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345