Pečeni bakalar na grčki način

Pečeni bakalar na grčki način

Pečeni bakalar na grčki način
  • Objavljeno: Srijeda, 19.02.2020.
  • Broj pregleda: 483
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Fileti bijele ribe u pećnici s krumpirom, rajčicom i začinskim biljem za zdravu, bezglutensku večeru. 
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 svježa fileta bakalara

  • šaka peršina

  • 5 manjih krumpira, oguljenih i nasjeckanih na kolutiće

  • luk

  • 2 režnja češnjaka, prepolovljena i nasjeckana

  • ½ žličice suhog ili svježeg origana 

  • 2 žlice maslinova ulja

  • pola limuna

  • 2 velike rajčice, narezane na četvrtine

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Krumpir, luk, češnjak, origano i maslinovo ulje prebacite u lim za pečenje, posolite i rukama premažite kako bi sve bilo u ulju.
  3. Pecite 15 minuta, promiješajte pa ponovno pecite 15 minuta.
  4. Dodajte limun i rajčicu i pecite oko 10 minuta.
  5. Svemu dodajte riblje filete i pecite dodatnih 10 minuta. Poslužite toplo, s maslinovim uljem, češnjakom i peršinom i dekorirajte po želji.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti