Punjene sardine

Ukusne i sočne sardine prelivene bijelim vinom.
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1kg svježih sardina
- 2 žlice soli
- 3 naribana češnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 120g krušnih mrvica
- 4 žlice nasjeckanog peršina
- 1 žličica origana
- 1 nasjeckana ljuta papričica, bez sjemenki
- korica i sok od 1 limuna
- 50ml suhog bijelog vina
- sol
Priprema
Zagrijte pećnicu na 170°C.
Očistite sardine, ali pazite da ostanu čitave. Dobro ih isperite i ocijedite. Posolite ih i ostavite sa strane.
U zdjeli pomiješajte češnjak, ulje, krušne mrvice, peršin, origanu, ljutu papričicu koru i sok od limuna i dobro promiješajte.
Svaku sardinu napunite s jednom žličicom smjese od krušnih mrvica i zatvorite ih pomoću čačkalica. Stavite ih na lim za pečenje, prelijte vinom i pecite dok ne poprime zlatno smeđu boju.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od ribeŠpageti s tunom i umakom od rajčice30 min12345
-
Jela od ribeLosos punjen špinatom30 min12345
-
Jela od ribeBakalar na malo drugačiji način40 min12345
-
Jela od ribeLosos u azijskoj marinadi1 h12345
-
Jela od ribeLosos s češnjakom i đumbirom1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345