Ravioli sa sirom u umaku od bundeve

Ravioli sa sirom u umaku od bundeve

Ravioli sa sirom u umaku od bundeve
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 08.10.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Jednostavan recept za raviole, u verziji s bundevom, kaduljom i muškatnim oraščićem, daje topal, ali intenzivan i bogat jesenski okus jela.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 250 g raviola sa sirom
  • ¼ bundeve ili pire od bundeve
  • 3 žlice glatkog brašna
  • 3 dl pilećeg temeljca
  • 2 dl mlijeka
  • 50 g maslaca
  • 3 češnja češnjaka
  • 25 g naribanog parmezana
  • 2 žlice peršina
  • 2 žlice mljevene kadulje
  • 1 žličica muškatnog oraščića
  • 1 žličica prženih pinjola i /ili oraha (po želji)

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Bundevu premjestite u posudu za pečenje, na koju ste prethodno stavili i papir za pečenje, i stavite peći 30-ak minuta. Kad meso od bundeve skroz omekša, izvadite iz pećnice, žlicom odvojite sredinu i stavite odmah u blender. Miješajte dok ne dobijete glatki pire od bundeve, izvadite i ostavite da se hladi. Ako koristite gotovi pire od bundeve, preskočite ovaj korak.
  2. Na vatri zagrijte vodu i dodajte prstohvat soli. Kad voda proključa, dodajte raviole i ostavite da se kuhaju 10-ak minuta. Za to vrijeme u posudi izmiješajte brašno, pileći temeljac i juhu.
  3. Na vatri rastopite maslac, dodajte sitno nasjeckani češnjak i ostavite da se kuha 1 minutu. Dodajte smjesu od brašna, temeljca i mlijeka i kratko kuhajte. Zatim dodajte parmezan, pire od bundeve, peršin, kadulju i muškatni oraščić. Kuhajte nepokriveno 15-ak minuta uz povremeno miješanje.
  4. Kad se umak zgusne, maknite ga s vatre i dodajte procijeđene raviole. Ostavite 5 minuta dok ravioli upiju umak, poslužite toplo i ukrasite s prženim pinjolima i orasima ili po želji.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti