Špageti s vongolama

Zanimljiv i neobičan način pripreme tjestenine.
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
Sastojci
- 400 g vongola
- 1 dl maslinova ulja
- 8 g češnjaka
- 8 g peršinovog lista
- 1 dl bijelog vina
- 0,4 kg špageta
- sol, papar
Priprema
Fino isjeckamo sve začine. Pripremimo sve ostale namirnice i posudu za prigotovljavanje. Skuhamo špagete "al dente".
Vongole popržimo na maslinovom ulju. Dodamo sjeckani češnjak, peršin i zalijemo vinom. Kada vino ukuha, dodamo sol i papar. Kuhane špagete pomiješamo sa umakom da se dobro ugriju i dodamo ribljeg temeljca. Poslužimo dok je vruće.
Izvor:
centar-zdravlja.net
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineŠpageti s krem umakom od šampinjona i pancete20 min12345
-
Jela od tjestenine
-
Jela od tjestenineTjestenina s inćunima i kaparima20 min12345
-
Jela od tjestenineŠpageti sa sardinama20 min12345
-
Jela od tjestenineŠpageti sa čilijem i gljivama30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345