Juha od pečenih rajčica

Juha od pečenih rajčica

Juha od pečenih rajčica
  • Objavljeno: Srijeda, 10.10.2018.
  • Broj pregleda: 124
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Lagana juha od rajčice bogatog je okusa, a zadovoljit će dnevnu dozu vitamina, potaknut će mršavljenje, poboljšati vid, dati koži sjaj i pomoći tijelu u borbi protiv bolesti.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Rajčice operite i narežite na pola. Stavite ih u posudu za pečenje okrenute mesom prema gore. Dobro posolite i popaprite pa okrenite meso prema dolje.
  2. Dodajte sitno nasjeckani češnjak, pospite timijan i zalijte maslinovim uljem. Stavite peći na 30 minuta, dok se rajčice lagano ne raspade i porumeni.
  3. Za to vrijeme na vatri rastopite maslac i dodajte luk. Smanjite vatru i ostavite da se kuha 15-ak minuta dok luk ne poprimi zlatnu boju i postane karameliziran. Dodajte pasiranu rajčicu, kuhajte još dvije minute i prelijte Aceto Balsamico.
  4. Izvadite rajčice iz pećnice, dodajte ih u lonac s lukom i pasiranom rajčicom. Dodajte i timijan, češnjak i sokove koje je rajčica pustila u lonac. Po želji pojačajte začine (timijan, češnjak, sol i papar), dodajte svježi bosiljak i otopljeni temeljac i ostavite da pirja 20-ak minuta.
  5. U blenderu ili uz pomoć štapnog miksera napravite krem juhu. Po želji dodajte još začina, a ako vam juha bude previše gusta, dodajte još temeljca i dobro izmiješajte. Poslužite toplo uz prepečeni kruh ili pohani sir i ukrasite svježim bosiljkom ili po želji.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti