Zelena juha od poriluka i celera

Prepuna antioksidanata i jednostavna za pripremu.
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 srednja poriluka (samo bijeli i svijetlozeleni dijelovi)
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol
- 3 češnja češnjaka
- 1 žličica majčine dušice
- 1 srednji korijen celera (očišćen i narezan)
- 2 1/2 šalice klasične juhe
- 2 žlice limunovog soka
Priprema
Poriluk očistite, operite i narežite, pa ga pirjajte oko 10 minuta na maslinovom ulju.
Dodajte češnjak i majčinu dušicu, sve posolite i pirjajte još oko tri minute.
Zatim dodajte narezan korijen celera i papar, pirjajte još malo pa dolijte juhu.
Kuhajte sve oko 20 minuta. Celer bi trebao biti potpuno mekan.
Kada je skuhan, sve stavite u blender.
Na kraju začinite limunovim sokom.
Izvor:
www.grazia.hr
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
JuheJuha od pečenih rajčica1 h12345
-
JuheJuha od brokule i sira za mršavljenje30 min12345
-
JuheJuha od povrća sa celerom45 min12345
-
JuheJuha od bundeve za mršavljenje1 h12345
-
JuheJuha od poriluka i krumpira45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345