Juha od poriluka i graška
    Otkrijte savršenu juhu od poriluka i graška – kremasta, bogata i punog okusa!
            
            
                        Izvor slike: Canva                    
                
                
            
                
                    Vrijeme pripreme: 30 min
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
 - 2
 - 3
 - 4
 - 5
 
Ova kremasta i hranjiva juha kombinira nježan okus poriluka s blagom slatkoćom graška, stvarajući harmoničan spoj koji će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Bilo da je poslužite toplu ili hladnu, ova juha je idealan način da unesete više povrća u svoju prehranu i uživate u bogatstvu okusa.
Energetska vrijednost: 134 kcal / 560,66 kJ
                
            
                
                
                
                Sastojci
- 2 velika poriluka
 - 1 nasjeckana glavica luka
 - 30 g maslaca
 - 2 kocke povrtne juhe
 - 1 nasjeckani krumpir
 - 300 g smrznutog graška
 - 6 šalica vode
 - Sol i papar po ukusu
 - 2 žlice svježeg peršina, nasjeckanog
 - 2 žlice svježe mente, nasjeckane
 - 2 žlice svježeg bosiljka, nasjeckanog
 
Nutritivne vrijednosti
Nutritivne vrijednosti odnose se na 1 porciju (približno 250 g)
- Energija: 131 kcal
 - Proteini: 7.8 g
 - Masti: 1.0 g
 - Ugljikohidrati: 24.3 g
 - Vlakna: 6.1 g
 - Prirodni šećeri: 6.8 g
 
Priprema
- Operite i narežite poriluk na kolutiće, odvojite bijeli i zeleni dio.
 - U velikom loncu otopite maslac na srednjoj vatri. Dodajte bijeli dio poriluka i nasjeckani luk. Dinstajte oko 10 minuta dok ne omekšaju.
 - Dodajte vodu i kocke za juhu. Pustite da prokuha.
 - Ubacite nasjeckani krumpir i kuhajte 10 minuta.
 - Dodajte grašak i kuhajte još 10 minuta.
 - Uklonite s vatre i dodajte nasjeckano svježe bilje.
 - Pomoću štapnog miksera ili blendera izmiksajte juhu do željene konzistencije.
 - Po potrebi začinite solju i paprom.
 
Prijedlog za serviranje
Poslužite juhu toplu ili hladnu, ovisno o želji. Za dodatni okus i teksturu, možete je posuti s malo krušnih krutona, kapljicama vrhnja ili svježim začinskim biljem. Odlično se slaže s kriškama prepečenog integralnog kruha.
Dodatni savjeti
- Za intenzivniji okus, možete dodati režanj češnjaka tijekom dinstanja luka i poriluka.
 - Ako želite laganiju verziju, umjesto maslaca koristite maslinovo ulje.
 - Juhu možete zamrznuti do 3 mjeseca. Prije zamrzavanja, pustite da se potpuno ohladi.
 
Vezani sadržaj:
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
    
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
 - 
                Niskokalorična jelaJuha od mrkve i crvene leće40 min12345
 - 
                Niskokalorična jelaZelena juha za detoksikaciju30 min12345
 - 
                Niskokalorična jelaRižoto sa slanutkom50 min12345
 - 
                Niskokalorična jelaRižoto sa špinatom i graškom35 min12345
 - 
                Niskokalorična jelaJuha od rajčice (Weight Watchers dijeta)40 min12345
 
Popularni recepti
- 
                Napitci
 - 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
 - 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
 - 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
 - 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
 - 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345