Patlidžan s parmezanom i mozzarellom

Patlidžan s parmezanom i mozzarellom

Patlidžan s parmezanom i mozzarellom
  • Objavljeno: Srijeda, 29.01.2020.
  • Broj pregleda: 912
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovo talijansko jelo, originalnog naziva parmigiana, najbolje je jesti kada se ohladi na sobnu temperaturu.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 patlidžana 
  • 2 jaja 
  • 70 gr krušnih mrvica 
  • 2 žlice maslinovog ulja 
  • 50 gr ribanog parmezana 
  • 400 ml passate ili sjeckane rajčice
  • 2 protisnuta režnja češnjaka
  • listići bosiljka
  • 450 g mozarelle narezane na kriške 
  • sol 
  • papar
  • malo šećera

Priprema:

1. Operite i osušite patlidžan te narežite na ploške po dužini ili kolutove. Svaku plošku dobro posolite s obje strane, stavite na tanjur i ostavite sa strane 30 do 45 minuta da puste tekućinu. Nakon toga dobro osušite svaku plošku, a po želji ih možete oprati i zatim osušiti papirnatim ručnikom.

2. Jaja lagano umutite pjenjačom u zdjelici, a u drugu zdjelicu stavite krušne mrvice. Svaku plošku patlidžana dobro umočite u jaja i zatim uvaljajte u mrvice.

3. U tavi zagrijte maslinovo ulje i pržite patlidžan oko 4 minute sa svake strane. Zatim ih stavite na papirnati ručnik kako bi upio višak masnoće.

4. Za pripremu umaka pomiješajte passatu ili sjeckanu rajčicu, češnjak, natrgane listiće bosiljka, sol, papar i malo šećera. Kuhajte na laganoj vatri neprestano miješajući dok umak ne zgusne.

5. Uključite pećnicu na 180 stupnjeva. U vatrostalnu posudu ulijte četvrtinu umaka i na to poredajte ploške patlidžana dok ne pokrijete dno. Na patlidžan poredajte kriške mozarelle i posipajte parmezanom. Ponovite postupak s novim slojem dok ne iskoristite sve pripremljene sastojke. Na vrh stavite ostatak mozarelle i ribanog parmezana.

6. Pecite u pećnici oko 40 minuta.

7. Nakon što je gotovo na vrh stavite listiće bosiljka.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti