Pečeni patlidžani
 
    - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 veliki patlidžan
- 2 srednje rajčice
- 1 češanj češnjaka
- 2 žličice svježeg timijana
- 4 1/2 žlice maslinovog ulja
- 1/2 soka od limuna
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Stavite cijeli patlidžana na papir za pečenje i pecite 30 minuta.
 
 Patlidžan pažljivo prerežite na pola po duljini. Pećnicu smanjite na 180°C. Svaku polovicu pospite s 1 žlicom maslinovog ulja. Pecite u pećnici dodatnih 25 minuta ili dok ne postanu hrskavi na vrhu.
 
 Izrežite rajčice na četvrtine, izvadite sjemenke, i nasjeckajte na kockice. Nasjeckajte češnjak i timijan.
 
 Uklonite patlidžan iz pećnice i pustite da se ohladi oko 5 minuta. Pažljivo izrežite unutrašnjost patlidžana,  nekoliko centimetara od rubova. Pospite malo soka od limuna i morske soli na dno patlidžana.
 
 Nasjeckajte meso patlidžana i dodajte rajčice, češnjak i timijan. Dodajte sol, papar, sok od limuna i dvije i pol žlice maslinovog ulja. Dobro promiješajte i jednake količine stavite u patlidžan i ukrasite s timijanom.
 Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                Vegetarijanska prehranaUmak od patlidžana i jogurta1 h12345
- 
                Vegetarijanska prehranaPatlidžani s mozzarellom i rajčicom30 min12345
- 
                Vegetarijanska prehranaDomaći ajvar4 h12345
- 
                Vegetarijanska prehranaVegetarijanske tortilje s humusom30 min12345
- 
                Vegetarijanska prehranaPečeni patlidžani sa češnjakom i peršinom20 min12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    