Tapenada od crnih maslina
Pikantan umak s maslinama, kaparima i inćunima možete poslužiti uz tjesteninu ili uz bruschette.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 160 g crnih maslina bez koštica
- žlica kapara
- 2 fileta slanih inćuna
- 50 ml maslinovog ulja
- žličica vinskog octa
- grančica svježe majčine dušice (koristiti samo listove)
Priprema tapenade od crnih maslina
- Štapnim mikserom usitnite crne masline, kapare, inćune, maslinovo ulje i vinski ocat.
- Začinite crnim paprom po ukusu, te još jednom promiješajte.
- Prije posluživanja pospite listićima majčine dušice.
Čuvajte u hladnjaku do 3 dana.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od avokada i maslina15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBaba Ganoush namaz30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDomaći namaz od crnih maslina10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUmak od bijelog graha15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od avokada20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti