Zapečeni batat u marinadi od meda

Odličan kao prilog uz meso ili ribu.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1/4 šalice vode
- 2 žlice smeđeg šećera
- 2 žlice meda
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1kg oguljenog batata
Nutritivne vrijednosti
- 2g masti
- 150 kalorija
- 2g proteina
- 0mg kolesterola
- 31g ugljikohidrata
- 4mg dijetalnih vlakana
- 2g masti
- 42mg natrija
- 8g šećera
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
U zdjeli pomiješajte vodu, smeđi šećer, med i maslinovo ulje. Dobro promiješajte.
Batat narežite na ploške i poslažite na lim za pečenje. Prelijte ih marinadom i pecite oko 45 minuta. Izvadite i okrenite svaku plošku na drugu stranu. Nastavite peći još 15 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaZapečni batat s bananama1:45h12345
-
Vegetarijanska prehranaVarivo od leće i špinata50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPalenta s povrćem12345
-
Vegetarijanska prehranaTex-Mex jaja30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTortilja od špinata i batata1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345