Daum-exol®

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Daum-exol®

Sastav

  • etil acetat alkohol
  • ekstrakt crvene paprike
  • sukroza
  • okta-acetat
  • etilceluloza.

Pakiranje: 10 ml

Primjena

Sisanje palca je vrlo česta navika u dječjoj dobi zbog svog umirujućeg učinka. Nakon četvrte godine dijete više ne smije sisati palac jer to tada, zbog skorog nicanja trajnih zubi, postaje nepodesna oralna navika koja može uzrokovati ozbiljne probleme s rastom i razvojem čeljusti, postavom zuba i oblikom nepca, te mogu nastati anomalije kao npr. otvoreni zagriz, istureni gornji zubi, visoko nepce i slično. Zdravi zubi, pravilan rast i razvoj zubnih lukova te pravilan međučeljusni odnos vrlo je važan za cjelokupno zdravlje djeteta, ali i u budućnosti odrasle osobe.

I djeca i odrasli mogu imati naviku griženja noktiju, ali najčešće se pojavljuje kod tinejdžera Griženje noktiju može uzrokovati da nokti budu crveni i bolni, te povećava rizik za infekcije. Dugoročno griženje noktiju može poremetiti normalni rast noktiju i uzrokovati deformirane nokte. Dobra namjera da se prestane s ovom navikom često nije dovoljna, s obzirom da se, pod stresom ili zbog uzbuđenja, ruka nesvjesno prinosi ustima.

Kako bi pomogli u odvikavanju od ove navike farmaceuti su osmislili biljni proizvod Daum-exol®, koji uz pomoć svog okusa, služi kao pomoć za podsjećanje da se prsti više, podsvjesno, ne prinose ustima. Daum-exol®, se kao zaštitni lak gorka okusa nanosi na nokte i kožu oko noktiju. Redovitom uporabom izbjeći će se sisanje palca kod djece, a za one sklone griženju noktiju nokti će ponovo izgledati lijepi i njegovani.

Za odvikavanje od navike sisanja palca i griženja noktiju.

Doziranje

Premažite nokte više puta dnevno, ako je moguće u nekoliko slojeva. Nakon nanošenja Daum-exol® je nevidljiv i bez mirisa, a djeluje odmah nakon nanošenja. Dobro je podnošljiv na koži i klinički je ispitan.

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci