Gynaicol®

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Gynaicol®

Gynaicol gel osigurava dugotrajno vlaženje genitalnog područja i poboljšano podmazivanje, ublažavajući poteškoće povezane sa suhoćom u genitalnom području.

Štiti i njeguje vanjsko genitalno područje. Gynaicol gel se preporučuje kod suhoće genitalnog područja, kao intimna njega sa zadrživačem vlage i učinkom podmazivanja.
Različiti čimbenici mogu dovesti do suhoće u genitalnom području, na primjer:

• Stres, napori i problemi
• Hormonalne promjene (uključujući one tijekom dojenja ili menopauze)
• Lijekovi

Posljedice su:

• Bol pri sjedenju ili pomicanju, osjećaj zatezanja, ograničenja pri odabiru odjeće
• Neugodni spolni odnosi.

Gynaicol sa sigurnošću mogu koristiti i žene koje planiraju trudnoću. Gel ne utječe na spermije.

Za razliku od masnih lubrikanata koji sprječavaju prirodno disanje kože i mogu dovesti do iritacije, Gynaicol gel ne sadrži ulje i masti. Gynaicol gel ima vodenu bazu. Jednostavan je za primjenu. Ne utječe na osjetljivi lateks kondoma. Mala količina gela ima dugotrajan učinak. Ne sadrži hormone.

Sastav

voda, glicerol, propilen glikol, hidroksietil celuloza, limunska kiselina, natrijev hidroksid, kalijev sorbat

Primjena

Nanesite po potrebi Gynaicol gel na vanjsko genitalno područje u žena ili na penis u muškaraca.

Doziranje

Gynaicol® gel se primjenjuje na vanjskom spolovilu žene ili penisu muškarca. Gel se bez utrljavanja nanosi na suho područje.

Odmah nakon nanošenja postiže se dugotrajna vlažnost i glatkoća.

Mjere opreza

Gynaicol gel ne smije se koristiti u slučaju boli i crvenila u genitalnom području. U takvim slučajevima, obratite se liječniku specijalistu.
Ne sadrži hormone pa nema kontraceptivni učinak. 

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci