Sinomarin® Ear Care Adults

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Sinomarin® Ear Care Adults

Sastav

Morska voda 70%, pročišćena voda 30%, što odgovara 23 g/L NaCl (2,3%). Ne sadrži konzervanse. Ne sadrži lijekove. Bez kemijskih aditiva. 100% prirodan.

Uvjeti čuvanja

Čuvati ispod 25°C. Zaštititi od sunca.

Pogodan tijekom trudnoće i dojenja.

Sinomarin® proizvodi su medicinski proizvodi s CE oznakom, koji su u skladu sa zahtjevima Direktive 93/42 Europske unije.

Sinomarin® registrirani je zaštitni znak tvrtke Gerolymatos International S.A., E.U.

Primjena

Sinomarin® Ear Care je 100% prirodan sprej za čišćenje ušiju. To je hipertonična otopina morske vode (2.3% NaCl) bogata blagotvornim morskim sastojcima (mineralnim solima i elementima u tragovima) koja čisti zvukovod nježnim ispiranjem ušnog voska (cerumena) i rastvaranjem njegovih komponenti. Redovitom primjenom, Sinomarin® Ear Care sprječava nakupljanje ušnog voska i osigurava dobru higijenu ušiju.

Sinomarin® Ear Care je 30 ml sprej s mlazovima izmjerenih doza koji kao takav osigurava isporuku odgovarajuće količine otopine. Osim toga, njegov anatomski dizajniran sigurnosni vrh sprječava da aplikator uđe preduboko u uho te osigurava lagano štrcanje otopine prema stjenkama zvukovoda, eliminirajući rizik od ozljede uha. Ova svojstva su osobito važna za osjetljive dječje uši.

Morska voda korištena za Sinomarin® Ear Care prikupljena je iz zaljeva Cancale, uz obalu Bretanje u Francuskoj. Područje je poznato po otvorenom moru i jakim plimnim strujama čime se dobiva morska voda garantirane kvalitete. Vodu pomno prati Francuska uprava za vode, a zadovoljava i standarde Francuskog ministarstva zdravlja.

Sinomarin® Ear Care Adults 30 ml - sprej pumpica s mekanim sigurnosnim vrhom za djecu stariju od 12 godina. 100% prirodan; ne sadrži lijekove, konzervanse i kemijske aditive.

 • čisti zvukovod sigurno, prirodno i učinkovito
 • pomaže rastvoriti i odstraniti nakupljeni ušni vosak
 • može se primjenjivati sam ili u kombinaciji s drugim cerumenoliticima (tvarima koje rastvaraju cerumen)

Sinomarin® Ear Care se preporučuje

 • za redovitu higijenu ušiju
 • za uklanjanje nakupljenog ušnog voska (u djece i starijih)
 • za redovitu higijenu ušiju u osoba koje koriste slušna pomagala i slušalice
 • za poboljšanje sluha kad ušni vosak blokira bubnjić
 • za temeljito čišćenje prije liječničkog pregleda i kalupljenja otiska za slušno pomagalo
Doziranje

Upute za upotrebu

 • aplikator lagano umetnite u uho i, držeći glavu uspravno, pritisnite jedan do dva puta
 • bazu uha masirajte približno 10 sekundi
 • glavu malo nagnite kako bi tekućina iscurila, a zatim obrišite uho
 • nakon svake upotrebe aplikator dobro operite toplom vodom i obrišite
 • po potrebi postupak ponovite u drugom uhu ako je potrebno

Preporučeno doziranje

Dva do tri puta tjedno u svako uho, ili prema uputi liječnika. U slučaju stvaranja gustog ušnog voska preporučuje se svakodnevna primjena.

Mjere opreza

Samo za primjenu u uho. Ne koristiti kod više osoba. Ne koristiti nakon isteka roka valjanosti. Čuvati izvan dohvata djece.

Ne primjenjivati u slučaju: prethodne operacije uha; kada je bubnjić oštećen; postojanja anatomskih abnormalnosti zvukovoda koje mogu „zarobiti“ vodu; infekcije uha; sluzavog iscjetka; stranog tijela u uhu; Ménièreovog sindroma; bilo kojeg oblika omaglice; vrtoglavice; prethodnih problema s uhom.

Upozorenja

Prije primjene ovog proizvoda, jako sabijen ušni vosak mora ukloniti liječnik.

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci