Pečena jaja na talijanski način

Ovaj recept je prikladan za 4 osobe.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 114 kcal / 476,98 kJ
Sastojci
- 1 mala tikvica, prepolovljena uzduž i narezana
- 1/2 šalice sjeckanog crvenog luka
- 1/2 šalice nasjeckane crvene ili zelene paprike
- dva režnja sjeckanog češnjaka
- 100 g gljiva (po želji)
- 2 žličice maslinovog ulja
- 6 bjelanjaka
- 1 jaje
- 1 šalica nemasnog mlijeka
- 1 žlica isjeckanog svježeg bosiljka
- 1/4 šalice isjeckane mozzarele
- sjeckane rajčice (po izboru)
Nutritivne vrijednosti
Nutritivne vrijednosti po osobi
Kalorije 114
Ukupno masti 5g
Zasićene masti 2g
Kolesterol 58mg
Natrij 164mg
Ugljikohidrati 6g
Vlakna 1g
Proteini 11g
Priprema
U tavu staviti ulje i pržiti tikvice, luk, gljive, paprike i češnjak dok luk ne omekša. Staviti na stranu.
U zdjeli promiješati zajedno snijeg od bjelanjaka, jaje, mlijeko i bosiljak. Umiješajte u smjesu tikvica. Sipati u četiri male posude za pečenje.
Pecite na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta. Pospite svako posluživanje s mozzarella sirom. Neka odstoji pet minuta prije posluživanja. Po želji, posuti sjeckanom rajčicom.
Ovaj recept je odličan ako ste na liposukcijskoj dijeti: Saznaj više: Liposukcijska dijeta
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanski doručak s jajima30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaKajgana od tikvica i crvene paprike20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečene punjene paprike45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTortilje s povrćem i avokadom40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLagani složenac od tikvica35 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345