Piletina u umaku od soje i meda

Piletina u umaku od soje i meda

Piletina u umaku od soje i meda
  • Objavljeno: Utorak, 22.04.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Sočna pileća prsa obogaćena đumbirom.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500g pilećih prsa
  • 1/4 šalice meda
  • 1 žlica suncokretovog ulja
  • 3 žlice soja umaka
  • 1 žlica rižinog octa
  • 1 žličica sezamovog ulja
  • 4 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1/2 žličice đumbira
  • 1/2 žličice papra
  • 2 žličice sjemenki sezama

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i poslažite pileća prsa.

U zdjeli pomiješajte med, suncokretovo ulje, sojin umak, češnjak, ocat, sezamovo ulje, đumbir i papar. Dobro promiješajte i prelijte smjesom piletinu.

Pecite oko 40 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da stoji barem 5 minuta prije posluživanja. Pospite sjemenkama sezama i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti