Slasni bezglutenski popečci

Slasni bezglutenski popečci

Slasni bezglutenski popečci
  • Objavljeno: Srijeda, 19.01.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Isprobajte ukusne polpete s tikvicom i mrkvom koje su idealne za brzi doručak kojeg će obožavati i oni najmanji.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 mrkve
  • 2 tikvice
  • 1 smeđi luk
  • ½ žličice češnjaka u prahu
  • 2 žlice brašna od sirka
  • 2 jaja
  • 1 dl maslinovog ulja
  • prstohvat soli

Priprema

  1. Nasjeckanu mrkvu i tikvice stavite u cjedilo i pospite solju. Ostavite 10 minuta u sudoperu dok povrće pusti vodu, zatim iscijedite rukama i lagano posušite ručnikom za ruke.
  2. U veću posudu stavite iscijeđenu mrkvu, tikvice, luk, češnjak, brašno od sirka i jaja pa miješajte rukama dok se ne sjedini.
  3. Na zagrijanom ulju žlicom stavljajte smjesu i pržite sa svake strane 2-3 minute, dok popečci ne porumene.
  4. Poslužite kao doručak, večeru ili kao prilog.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti