Španjolska piletina s bademima
Sočna i bogato začinjena.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 8 pilećih zabataka
- 1/4 žličice papra
- 1/2 žličice soli
- 8 žlica krušnih mrvica
- 2 nasjeckane glavice luka
- 8 žlica maslinovog ulja
- 1/2 šalice bijelog vina
- 8 žlica mljevenih badema
Priprema
S pilećih zabataka uklonite kožicu. Posolite, popaprite i utrljajte ih u krušne mrvice. Zagrijte ulje u tavi i pržite piletinu 2 minute sa svake strane.
Premjestite piletinu u lonac, dodajte luk i kuhajte, povremeno miješajući, 10 do 12 minuta. Po potrebi dodajte još ulja.
Dodajte 1 šalicu tople vode i vino. Dodajte bademe i kuhajte, povremeno miješajući, 15 do 20 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345