9 prirodnih načina za ublažavanje djetetove prehlade

9 prirodnih načina za ublažavanje djetetove prehlade

9 prirodnih načina za ublažavanje djetetove prehlade
  • Objavljeno: Srijeda, 18.07.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Česta pitanja

Vaše dijete kašlje, kiše i ima temperaturu. Nekada je to bilo jednostavno jer je postojalo samo nekoliko sirupa protiv kašlja. Ali sada se farmaceutske kompanije i liječnici slažu da ne biste trebali bezreceptne lijekove davati djeci mlađoj od 4 godine. 

Vaš pedijatar može preporučiti nešto za smanjenje groznice. Ali što je s drugim simptomima? Pokušajte s ovim prirodnim lijekovima:

   1. Odmaranje

Potičite dijete da puno spava. Neka se dijete odmarala u krevetu ili na kauču uz igre, čitanje, bojanje, TV ili video.

   2. Tekućina

Neka dijete pije puno tekućine bez kofeina. Dodajte limun u vruću vodu ili biljne čajeve. Med je nesiguran za novorođenčad, ali možete dati pola žličice djeci u dobi od 2 do 5 godina, 1 žličicu za djecu uzrasta 6 do 11 godina i 2 žličice za 12 godina i starije. Čini se da med ima prirodne antibiotike koji se čak mogu boriti protiv infekcije sinusa.

   3. Vlažnost

Pokušajte s ovlaživačima zraka na radijatorima ili neka dijete provede vrijeme u kupaonici punoj pare. Ovo je izvrstan prirodni način za oslobađanje dišnih puteva.

   4. Grgljanje

Grgljanje slane vode može donijeti olakšanje za upaljeno grlo. Pomiješajte oko pola žličice soli u čaši tople vode. Starija djeca mogu naučiti kako ispirati grlo, ali ne probavajte ovo s malom djecom, koja mogu progutati slanu vodu.

   5. Menta

Stavite malo oko nosa kako bi dišni putovi bili prohodniji.

   6. Parna terapija

Stavite 4 kapi ulja eukaliptusa u zdjelu vruće vode. Stavite ručnik preko glave djeteta i neka se inhalira nekoliko minuta. Disanje kroz nos čisti nazalne prolaze i razbija sluz. Disanje kroz usta čisti pluća. Ostala ulja koja se mogu koristiti su mentol, kamfor, ružmarin, timijan i bor.

   7. Istrljajte mu prsa

U biljnim ljekarnama možete pronaći eukaliptus, kamfor, mentol i biljne pripravke za trljanje prsa. Oni mogu pomoći djetetu da mogu lakše disati. Slijedite upute i preporuke za dob.

   8. Pastile

Kapi za kašalj i pastile mogu okrijepiti grlo djeteta od 4 ili više godina, ali postoji opasnost od gušenja za mlađu djecu.

   9. Ispiranje nosa

Za začepljenje nosa kod starije djece možete probati s ispiranjem slanom vodom.

Vitashop