Kako riješiti opstipaciju (zatvor) kod djece?

Kako riješiti opstipaciju (zatvor) kod djece?

Kako riješiti opstipaciju (zatvor) kod djece?
  • Objavljeno: Četvrtak, 27.04.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Česta pitanja

Opstipacija ili zatvor vrlo je čest problem u djece s kojim se suočavaju roditelji i liječnici. Pod tim pojmom podrazumijeva se neredovita stolica te otežano i bolno pražnjenje. Najčešće se javlja između 2 i 4 godine života. Uzroci mogu biti različiti, a najčešće su funkcionalne prirode kao npr. nepravilna prehrana, stresni događaj, pritisak okoline kod odvikavanja od pelena ili neoptimalni uvjeti za defekaciju. Kao pomoć u liječenju ovog problema kod djece preporuča se primjena prirodnih proizvoda, koji neće uzrokovati nuspojave niti navikavanje.

Eva/qu® čepići za djecu su medicinski proizvod koji rješavaju problem opstipacije na prirodan, fiziološki način. Eva/qu® čepić za djecu se rastapa u završnom dijelu debelog crijeva i otpušta veliki broj mikromjehurića koji podražuju stjenku i potiču pražnjenje, a otopljeni čepić dodatno omekšava zaostalu stolicu. Eva/qu® čepići za djecu djeluju isključivo lokalno, unutar 15 minuta i ne uzrokuju nuspojave kao što su dehidracija ili poremećaj ravnoteže elektrolita. Mogu se koristiti i dugoročno za održavanje i obnavljanje normalnih mehanizama pražnjenja stolice. Koristi se 1 čepić po potrebi. Umetanje je lakše ako se čepić prvo uroni u vodu. Namijenjeni su za primjenu kod djece između 2-12 godine života.

Osim pakiranja za djecu, na tržištu postoji i pakiranje za odrasle koje je sigurno za primjenu kod svih odraslih osoba s problemom opstipacije, uključujući trudnice i dojilje.

Vitashop