Od sada lakše izaberite dude za svoje dijete!

Od sada lakše izaberite dude za svoje dijete!

Od sada lakše izaberite dude za svoje dijete!
 • Objavljeno: Srijeda, 06.12.2017.
 • Prosječno vrijeme čitanja:
 • Broj riječi:

Od ovoga Božića, Vaš zdravi online dućan predstavlja jednu novost! Od sada, za Vaše mališane, možete na Vitashop.hr naručivati sve iz NUK asortimana.

Više od 60 godina NUK u suradnji sa doktorima, primaljama, nutricionistima i roditeljima razvija svoj asortiman proizvoda prilagođen bebama i djeci od njihovog prvog dana.

NUK nudi široku paletu dječjih proizvoda, uključujući sva pomagala za dojenje, boce i dude, čaše, proizvode koji pomažu djeci da se odviknu od dojenja i nauče samostalno jesti i piti.

Suradnja s pouzdanim stručnjacima, kao što je Annabel Karmel čiji su nutricionistički savjeti i recepti za djecu pomogli mnogim roditeljima da osiguraju i prilagode prehranu svojoj djeci u skadu sa njihovim uzrastom i razvojem ili Clare Byam-Cook, svjetski poznatom savjetnicom za dojenje, osigurava da NUK proizvodi zaista zadovoljavaju potrebe onih najvažnijih - roditelja i djece koje ih koriste.

Kada je riječ o odabiru hranidbenih proizvoda za vaše dijete, važno je razmotriti njihov dugoročni oralni razvoj. To je upravo ono što su dva vodeća ortodonta, prof. dr. W. Balters i dr. med. dent. Muller, razvili 1956. godine. Njihova revolucionarna istraživanja pokazala su da majčina bradavica mijenja oblik tijekom dojenja prilagođavajući se formi djetetovih usta, te da produljena upotreba konvencionalnih kružnih ili "trešnja" oblik duda i sisača može uzrokovati oralne abnormalnosti poput otvorenog ugriza. Ovaj uvid potaknuo ih da razviju izvorni ortodontski NUK oblik koji se još uvijek nalazi na svim NUK sisačima i dudama.

Dude varalice - kako ih izabrati?

Sve NUK dude varalice imaju posebno dizajniran ortodontski oblik koji omogućava zdrav i pravilan oralni razvoj djeteta (čeljust, usna šupljina i zubi)

NUK dude oblikom podsjećaju na majčinu bradavicu i potpuno pristaju djetetovim ustima.

Uz ortodontski oblik, posebna značajka NUK duda varalica je NUK Air System.

NUK Air System omogućava slobodan protok zraka kroz dudu te tako duda ostaje meka i podatna te čuva prvotni oblik – minimalni rizik za nepravilan rast zubi.

Dude se razlikuju prema materijalu od kojega su napravljene. Osnovna podjela je silikon (proziran i mekan) i lateks (boje meda, otporniji – preporučljiv za djecu kojoj izbijaju zubići).

Većina duda dostupna je u tri veličine ovisno o dobi djeteta:

 • veličina 1 – od 0 do 6 mjeseci
 • veličina 2 – od 6 do 18 mjeseci
 • veličina 3 – od 18 do 36 mjeseci.

Među samim linijama duda (Freestyle, Trendline, Classic i Disney) postoje razlike u dizajnu, bojama i u posebnim karakteristikama prilagođenima potrebama djeteta. Svaki roditelj ima mogućnost izabrati dudu koja će za njegovog mališana, ovisno o njegovim/njezinim navikama i karakteru, biti optimalna.

Sisači za bočice - koji odabrati?

First Choice+ NUK Sisači za bočice oblikovani su po uzoru na majčinu bradavicu za vrijeme dojenja tako da pružaju najprirodniji osjećaj za vrijeme ispijanja.

Svi First Choice+ sisači imaju Anti-Colic Air System (sustav protiv grčeva). NUK Anti-Colic Air Sustav smanjuje grčeve kod beba koji nastaju uslijed gutanja zraka.

Sisači se također razlikuju prema materijalu od kojega su napravljeni. Mekani silikon i otporniji lateks.

Veličine prema dobi djeteta :

 • Veličina 1 – od 0 do 6 mjeseci
 • Veličina 2 – od 6 do 18 mjeseci

Veličine rupa – NUK nudi različite veličine rupa prema dječjim potrebama

 • S / Small; Mala rupa – za tekućine poput majčinog mlijeka, čaja, vode
 • M / Medium; Srednja rupa – za adaptirana mlijeka
 • L / Large; Velika rupa – za gušću hranu
 • XL / Extra Large, Extra velika – za griz i slično

Bočice za hranjenje

Bočice se osim po veličini (150 ml, 240 ml, 250 ml i 300 ml) razlikuju po materijalu od kojega su načinjene.

Možete izabrati između staklenih i PP bočica. PP su polipropilenske bočice i ne sadrže BPA, a odolijevaju mnogim „izazovima“ s kojima se susreće jedna dječja bočica. Temperature, padovi i slično.

Sve bočice daju se kombinirati sa svim sisačima, a prilikom kupovine vaše prve bočice dobit ćete sisač veličine 1.

Samostalno hranjenje

Nakon perioda dojenja, nastupa period hranjenja i učenja kako jesti bez ičije pomoći. Tu postoje različite čaše i posuđe koji će vama i vašem mališanu olakšati te prve samostalne zalogaje. NUK čaše dizajnirane su da smanje nered koji neminovno nastane u tom procesu i da malim gurmanima učine zabavno i sigurno rukovanje njihovim prvim posuđem.

Ostali NUK asortiman - sve za higijenu i njegu

Iz NUK asortimana možete izabrati sve za higijenu, njegu kao i uređaje za sigurnost i nadzor vašeg novorođenčeta.

Filozofija NUK-a je : „Razumijemo život”. Njemačka kratica NUK znači Natϋrlich Und Kiefergerecht (prirodna i ortodonska) i NUK se zaista ponosi svojom tradicijom i ponudom.

Saznajte i vi zašto je u 110 zemalja svijeta već 60 godina prisutan kao jedan od vodećih proizvođača dječjih proizvoda.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop