Od sada lakše izaberite dude za svoje dijete!

Od sada lakše izaberite dude za svoje dijete!

Od sada lakše izaberite dude za svoje dijete!
 • Objavljeno: Srijeda, 06.12.2017.
 • Broj pregleda: 1.229
 • Prosječno vrijeme čitanja:
 • Broj riječi:
Od sada lakše izaberite dude za svoje dijete!

Od ovoga Božića, Vaš zdravi online dućan predstavlja jednu novost! Od sada, za Vaše mališane, možete na Vitashop.hr naručivati sve iz NUK asortimana.

Saznajte više na www.vitashop.hr!

Više od 60 godina NUK u suradnji sa doktorima, primaljama, nutricionistima i roditeljima razvija svoj asortiman proizvoda prilagođen bebama i djeci od njihovog prvog dana.

NUK nudi široku paletu dječjih proizvoda, uključujući sva pomagala za dojenje, boce i dude, čaše, proizvode koji pomažu djeci da se odviknu od dojenja i nauče samostalno jesti i piti.

Suradnja s pouzdanim stručnjacima, kao što je Annabel Karmel čiji su nutricionistički savjeti i recepti za djecu pomogli mnogim roditeljima da osiguraju i prilagode prehranu svojoj djeci u skadu sa njihovim uzrastom i razvojem ili Clare Byam-Cook, svjetski poznatom savjetnicom za dojenje, osigurava da NUK proizvodi zaista zadovoljavaju potrebe onih najvažnijih - roditelja i djece koje ih koriste.

Kada je riječ o odabiru hranidbenih proizvoda za vaše dijete, važno je razmotriti njihov dugoročni oralni razvoj. To je upravo ono što su dva vodeća ortodonta, prof. dr. W. Balters i dr. med. dent. Muller, razvili 1956. godine. Njihova revolucionarna istraživanja pokazala su da majčina bradavica mijenja oblik tijekom dojenja prilagođavajući se formi djetetovih usta, te da produljena upotreba konvencionalnih kružnih ili "trešnja" oblik duda i sisača može uzrokovati oralne abnormalnosti poput otvorenog ugriza. Ovaj uvid potaknuo ih da razviju izvorni ortodontski NUK oblik koji se još uvijek nalazi na svim NUK sisačima i dudama.

Dude varalice - kako ih izabrati?

Sve NUK dude varalice imaju posebno dizajniran ortodontski oblik koji omogućava zdrav i pravilan oralni razvoj djeteta (čeljust, usna šupljina i zubi)

NUK dude oblikom podsjećaju na majčinu bradavicu i potpuno pristaju djetetovim ustima.

Uz ortodontski oblik, posebna značajka NUK duda varalica je NUK Air System.

NUK Air System omogućava slobodan protok zraka kroz dudu te tako duda ostaje meka i podatna te čuva prvotni oblik – minimalni rizik za nepravilan rast zubi.

Dude se razlikuju prema materijalu od kojega su napravljene. Osnovna podjela je silikon (proziran i mekan) i lateks (boje meda, otporniji – preporučljiv za djecu kojoj izbijaju zubići).

Većina duda dostupna je u tri veličine ovisno o dobi djeteta:

 • veličina 1 – od 0 do 6 mjeseci
 • veličina 2 – od 6 do 18 mjeseci
 • veličina 3 – od 18 do 36 mjeseci.

Među samim linijama duda (Freestyle, Trendline, Classic i Disney) postoje razlike u dizajnu, bojama i u posebnim karakteristikama prilagođenima potrebama djeteta. Svaki roditelj ima mogućnost izabrati dudu koja će za njegovog mališana, ovisno o njegovim/njezinim navikama i karakteru, biti optimalna.

Za više modela NUK duda varalica posjetite www.vitashop.hr!

Sisači za bočice - koji odabrati?

First Choice+ NUK Sisači za bočice oblikovani su po uzoru na majčinu bradavicu za vrijeme dojenja tako da pružaju najprirodniji osjećaj za vrijeme ispijanja.

Svi First Choice+ sisači imaju Anti-Colic Air System (sustav protiv grčeva). NUK Anti-Colic Air Sustav smanjuje grčeve kod beba koji nastaju uslijed gutanja zraka.

Sisači se također razlikuju prema materijalu od kojega su napravljeni. Mekani silikon i otporniji lateks.

Veličine prema dobi djeteta :

 • Veličina 1 – od 0 do 6 mjeseci
 • Veličina 2 – od 6 do 18 mjeseci

Veličine rupa – NUK nudi različite veličine rupa prema dječjim potrebama

 • S / Small; Mala rupa – za tekućine poput majčinog mlijeka, čaja, vode
 • M / Medium; Srednja rupa – za adaptirana mlijeka
 • L / Large; Velika rupa – za gušću hranu
 • XL / Extra Large, Extra velika – za griz i slično

Saznajte više o NUK First Choice+ polipropelinskim bočicama!

Bočice za hranjenje

Bočice se osim po veličini (150 ml, 240 ml, 250 ml i 300 ml) razlikuju po materijalu od kojega su načinjene.

Možete izabrati između staklenih i PP bočica. PP su polipropilenske bočice i ne sadrže BPA, a odolijevaju mnogim „izazovima“ s kojima se susreće jedna dječja bočica. Temperature, padovi i slično.

Sve bočice daju se kombinirati sa svim sisačima, a prilikom kupovine vaše prve bočice dobit ćete sisač veličine 1.

Samostalno hranjenje

Nakon perioda dojenja, nastupa period hranjenja i učenja kako jesti bez ičije pomoći. Tu postoje različite čaše i posuđe koji će vama i vašem mališanu olakšati te prve samostalne zalogaje. NUK čaše dizajnirane su da smanje nered koji neminovno nastane u tom procesu i da malim gurmanima učine zabavno i sigurno rukovanje njihovim prvim posuđem.

Ostali NUK asortiman - sve za higijenu i njegu

Iz NUK asortimana možete izabrati sve za higijenu, njegu kao i uređaje za sigurnost i nadzor vašeg novorođenčeta.

Filozofija NUK-a je : „Razumijemo život”. Njemačka kratica NUK znači Natϋrlich Und Kiefergerecht (prirodna i ortodonska) i NUK se zaista ponosi svojom tradicijom i ponudom.

Saznajte i vi zašto je u 110 zemalja svijeta već 60 godina prisutan kao jedan od vodećih proizvođača dječjih proizvoda.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.