Nadmudrite svoje hormone

Nadmudrite svoje hormone

Nadmudrite svoje hormone
  • Objavljeno: Četvrtak, 16.05.2013.
  • Broj pregleda: 1.783
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Treći tjedan

Vaše tijelo

Prema nekim istraživanjima, žene tijekom ovog tjedna sagorijevaju najviše kalorija. Razlog može biti reguliranje tjelesne temperature koja se događa kao prirodni proces zbog pripreme za ovulaciju. Možda ćete imati nekoliko blagih grčeva na području abdomena ili ćete primijetiti iscjedak.

Što možete poduzeti?

Ako želite smršaviti, ovaj tjedan svakako iskoristite, jedite manje i vježbajte više. Svakako se istegnite i radite vježbe koje će aktivirati sve skupine mišića. Pazite na zglobove tijekom izvođenja određenih vježbi (čučnjevi) jer su istraživanja pokazala da se ozljede zglobova kod žena najčešće događaju u trećem tjednu ciklusa.

Vaš um

Samouvjerenost, natjecateljski duh i ambicioznost su na visokoj razini zahvaljujući pojačanom oslobađanju testosterona. Ovaj muški hormon je u tijelu uvijek prisutan, ali u maloj mjeri, a povećava se točno nakon ovulacije.

Vaše raspoloženje

Pad testosterona i rast progesterona  koji se događaju pred sam kraj trećeg tjedna će vas učiniti smirenima, što je savršena prilika za uživanje u hobijima koji zahtijevaju više pažnje i strpljenja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Poboljšajte zdravlje štitnjače

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.