Nadmudrite svoje hormone

Nadmudrite svoje hormone

Nadmudrite svoje hormone
  • Objavljeno: Četvrtak, 16.05.2013.
  • Broj pregleda: 1.783
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Drugi tjedan

Vaše tijelo

Energija je na visokoj razini zahvaljujući porastu razine estrogena i progesterona (hormona s umirujućim djelovanjem). Vaše atletske sposobnosti su sada na vrhuncu. Znanstvenici su otkrili da aerobne vježbe tijekom ovog razdoblja imaju najbolji učinak. Izgledate i osjećate se mršavije. Nakupljena tjelesna tekućina je nestala.

Što možete poduzeti?

Iskoristite atletske sposobnosti i vježbajte. Trebate znati da tijekom drugog tjedna imate najveću vjerojatnost za začeće, stoga je ovo savršena prilika za parove koji žele djecu.

Vaš um

Pamćenje, koncentracija, vještina izražavanja i artikulacija se poboljšavaju s povećanjem razine estrogena. U jednom istraživanju su žene najbolje riješile testove pamćenja baš tijekom drugog tjedna ciklusa. Stoga, ako pripremate neki projekt ili prezentaciju, probajte to uskladiti tako da bude tijekom drugog tjedna ciklusa.

Vaše raspoloženje

Znanstvenici su dokazali da su žene tijekom drugog tjedna ciklusa u pravilu dobro raspoložene i rjeđe mijenjaju raspoloženja. To se sve događa zbog porasta razine estrogena. Ovo je savršeno vrijeme da probate s prestankom nezdravih navika, ali i usvajanjem zdravih. Primjerice, prestanite pušiti i počnite vježbati.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Poboljšajte zdravlje štitnjače

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.