Problemi u trudnoći - jutarnje mučnine

Problemi u trudnoći - jutarnje mučnine

Problemi u trudnoći - jutarnje mučnine
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 16.07.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Mnoge trudnice iskuse mučninu i povraćanje u prvom tromjesečju, kao posljedicu hormonskih promjena. Jutarnje mučnine je pogrešan naziv, jer se simptomi mogu pojaviti u bilo koje doba dana ili noći. Ako su mučnina i povraćanje kontinuirani ili teški, razgovarajte sa svojim liječnikom, morate biti sigurni da vi i beba primate adekvatnu prehranu. Dok se jutarnje mučnine tijekom prvog tromjesečja općenito smatraju normalnim, mučnina i povraćanje nakon dvanaestog ili trinaestog tjedan može biti ozbiljan problem. Evo kako si možete olakšati:

Prehrana

Vaše tijelo će reći što mu odgovara, a što ne, tako da je vjerojatno najbolje da slijedite njegov savjet. Evo nekih dodatnih prijedloga.

B vitamin suspreže mučninu, stoga započnite dan tostom od cjelovitog zrna ili krekerima. Smeđa riža, zob i pšenične klice su druge dobre opcije.

Iako je važno dobiti mnogo hranjivih tvari tijekom trudnoće, nemojte jesti prevelike obroke. Umjesto toga, planirajte više malih obroka tijekom dana.

Lisnato povrće je bogato vitaminom K, koji pomaže spriječiti mučninu.

Ako osjećate mučninu, pokušajte žvakati komad svježeg đumbira, kriške limuna ili limete.

Korijen đumbira

Pijte svježu šalicu čaja dva do tri puta dnevno ili uzmite kapsule tri puta dnevno.

Vitamin B6

Uzmite ga tri puta dnevno.

Homeopatska ipekakuana

Uzmite niske koncentracije po potrebi, za olakšanje od mučnina i povraćanja.

Nux Vomica

Uzmite niske koncentracije, po potrebi, za olakšanje od mučnina i povraćanja.

Mrazovac

Uzmite niske koncentracije po potrebi, za olakšanje od mučnina i povraćanje. Žene koje imaju koristi od ovog lijeka su one kojima je mučno od mirisa hrane, osobito jaja i ribe.

Vitamin K

Vitamin K se pokazao dobar za ublažavanje jutarnje mučnine.

Opće preporuke

Čaj od kamilice (Matricaria chamomilla) i crvene maline (Rubus idaeus) pomažu nekim ženama s jutarnjim mučninama. Pijte čaj tijekom dana.

Vitashop