3 prednosti ružmarina

3 prednosti ružmarina

3 prednosti ružmarina
  • Objavljeno: Subota, 11.01.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Osim što je ukusan, odličan je izvor željeza, kalcija i vitamina B6. Ružmarin se već tisućljećima koristi za ublažavanje bolova u mišićima, poboljšanje pamćenja, jača imunitet i zdravlje kardiovaskularnog sustava.

Koristi se za pripremu raznih jela, a najčešće kao začin juhama, umacima i mesima. Ružmarin krije brojne prednosti za zdravlje, a mi vam donosimo one najznačajnije.

Provjerite kako ružmarin poboljšava vaše zdravlje!

Prevencija raka

Ružmarin ima antikancerogena svojstva, a istraživanja su pokazala da je učinkovit u prevenciji raka dojke, raka prostate, raka debelog crijeva, leukemije i raka kože. U jednom istraživanju na laboratorijskim štakorima se ustanovilo da rizik od raka dojke smanjuje za čak 76%.

Pospješuje zdravlje dišnog sustava

Udisanje eteričnog ulja ružmarina može ublažiti simptome prehlade, alergija, gripe i infekcija dišnog sustava. Stavite ulje ružmarina u kipuću vodu, prekrijte glavu ručnikom i udišite. Na taj način ćete olakšati iskašljavanje i smanjiti začepljenost dišnog sustava.

Saznajte zašto još volimo ružmarin!

Ublažava stres

Miris ružmarina smanjuje razinu hormona stresa, adrenalina i kortizola. Ružmarin također smanjuje razinu slobodnih radikala u tijelu, koji se povećano proizvode kada je tijelo pod kroničnim stresom. Dokazano je da slobodni radikali povećavaju rizik od nastanka kronične upale i nekih vrsta raka.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti