3 smoothieja za bolje zdravlje!

3 smoothieja za bolje zdravlje!

3 smoothieja za bolje zdravlje!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 28.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Smoothie je jednostavan i praktičan način povećanja unosa nutritivnih spojeva. Za njegovu pripremu možete odabrati različite vrste voća i povrća, cjelovitih žitarica i sjemenki.

Saznajte koji sastojci su najbolji izbor za smoothie!

Kod pripreme smoothijea je važno znati koji je vaš konačni cilj (mršavljenje, povećanje razine energije ili bolje zdravlje cjelokupnog organizma). Ako vam je cilj poboljšati zdravlje cjelokupnog organizma, predlažemo da u svoju svakodnevnu prehranu uvrstite sljedeće smoothije:

Antioksidacijski smoothie od acai bobica

Acai bobice su ukusne i odlično se slažu s većinom namirnica. One su jako dobar izvor dijetalnih vlakana, a u njihovom sastavu pronalazimo i visok udio vitamina A. Ovaj smoothie će vas istovremeno zasititi zahvaljujući chia sjemenkama, avokadu i bademima.

Smoothie za detoksikaciju jetre

Usvajanje zdravih prehrambenih navika je prvi korak u prevenciji bolesti jetre. Povremena detoksikacija jetre je odličan način da potaknete eliminaciju toksina iz tijela i smanjite rizik od nastanka kronične upale. U sastavu ovog smoothijea pronalazimo namirnice s odličnim detoksikacijskim svojstvima - đumbir, celer, bosiljak i limun.

Smoothie bogat željezom

Ovaj smoothie će zadovoljiti čak 41% dnevne tjelesne potrebe za željezom, i to zahvaljujući visokom udjelu špinata i kelja. Željezo je mineral koji sudjeluje u nizu tjelesnih procesa i smanjuje rizik od nastanka različitih bolesti i poremećaja, naročito anemije.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti