Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

3 spoja za ravan trbuh

3 spoja za ravan trbuh

3 spoja za ravan trbuh
  • Objavljeno: Nedjelja, 27.12.2015.
  • Broj pregleda: 2.696
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Mast na području trbuha ima najgore djelovanje na zdravlje jer se često pretvara u visceralnu mast koja okružuje unutarnje organe i povećava rizik od nastanka srčanog udara.

Višak kilograma na području trbuha nije samo estetski problem. Naime, istraživanja su pokazala da osobe, koje imaju višak kilograma na području trbuha, imaju povećan rizik od nastanka dijabetesa tipa 2, bolesti srca i srčanog udara.

Višegodišnja istraživanja su pokazala da neke nutritivne tvari mogu pospješiti gubitak kilograma s područja trbuha.

Karotenoidi

Daje žutu i narančastu boju voću i povrću, a u najvećoj količini se nalazi u mrkvi i naranči. Lubenica i rajčica također sadrže karotenoide.

Vitamin C

Pospješit će sagorijevanje masti na području cijelog tijela. Sve vrste citrusnog voća su odličan izvor vitamina C, koji će ujedno ojačati vaš imunitet i smanjiti razinu slobodnih radikala u tijelu.

Kalcij

Kalcij će također pospješiti sagorijevanje masti. Znanstvenici su dokazali da osobe, koje svakodnevno unose preporučenu dnevnu vrijednost kalcija, imaju za čak 70% manji rizik od nakupljanja suvišnih kilograma.

Saznajte kako možete smanjiti trbuh za samo tjedan dana.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti