Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

4 namirnice koje vaša koža voli

4 namirnice koje vaša koža voli

4 namirnice koje vaša koža voli
  • Objavljeno: Srijeda, 12.08.2015.
  • Broj pregleda: 1.165
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kada je u pitanju zdrava i lijepa koža, dodatne informacije nikada nisu suvišne. Zdravlje i ljepota kože počinje iznutra, a može se pospješiti kozmetičkim proizvodima. Ako ove namirnice uvrstite u svakodnevnu prehranu, vaša koža će vam sigurno biti zahvalna i to će vam vrlo brzo i pokazati.

Kofein

Nekoliko istraživanja je već pokazalo da jedna šalica kave sadrži više antioksidanata od porcije banane ili naranči. Znanstvenici su ustanovili da kofein može pomoći u prevenciji oštećenja kože uzrokovanih izlaganju UV zrakama.

Tamna čokolada

Tamna čokolada je odličan izvor flavonoida, antioksidanata koji pomažu koži u zaštiti od štetnih vanjskih faktora. Jedno istraživanje njemačkih znanstvenika je pokazalo da flavonoidi iz tamne čokolade pospješuju cirkulaciju i hidratiziraju kožu.

Češnjak

Češnjak je jedna od najboljih namirnica koje možete početi jesti ako imate problema s prištićima i aknama. Njegova antibakterijska i antivirusna svojstva će pomoći u čišćenju tena i pomoći u prevenciji, ali i ublažavanju infekcija kože.

Kupus

Kupus je odličan za detoksikaciju cijelog organizma pa tako i kože. Sadrži moćne antioksidante koji pospješuju rad jetre i pomažu u eliminaciji toksina iz tijela, zbog čega koža postaje zdravija i ljepša, a ten ujednačen.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti