4 namirnice koje vaša koža voli

4 namirnice koje vaša koža voli

4 namirnice koje vaša koža voli
  • Objavljeno: Srijeda, 12.08.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Kada je u pitanju zdrava i lijepa koža, dodatne informacije nikada nisu suvišne. Zdravlje i ljepota kože počinje iznutra, a može se pospješiti kozmetičkim proizvodima. Ako ove namirnice uvrstite u svakodnevnu prehranu, vaša koža će vam sigurno biti zahvalna i to će vam vrlo brzo i pokazati.

Kofein

Nekoliko istraživanja je već pokazalo da jedna šalica kave sadrži više antioksidanata od porcije banane ili naranči. Znanstvenici su ustanovili da kofein može pomoći u prevenciji oštećenja kože uzrokovanih izlaganju UV zrakama.

Tamna čokolada

Tamna čokolada je odličan izvor flavonoida, antioksidanata koji pomažu koži u zaštiti od štetnih vanjskih faktora. Jedno istraživanje njemačkih znanstvenika je pokazalo da flavonoidi iz tamne čokolade pospješuju cirkulaciju i hidratiziraju kožu.

Češnjak

Češnjak je jedna od najboljih namirnica koje možete početi jesti ako imate problema s prištićima i aknama. Njegova antibakterijska i antivirusna svojstva će pomoći u čišćenju tena i pomoći u prevenciji, ali i ublažavanju infekcija kože.

Kupus

Kupus je odličan za detoksikaciju cijelog organizma pa tako i kože. Sadrži moćne antioksidante koji pospješuju rad jetre i pomažu u eliminaciji toksina iz tijela, zbog čega koža postaje zdravija i ljepša, a ten ujednačen.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti