5 načina da zadržite neželjene emocije pod kontrolom

5 načina da zadržite neželjene emocije pod kontrolom

5 načina da zadržite neželjene emocije pod kontrolom
  • Objavljeno: Srijeda, 10.01.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Emocije su važan dio svakodnevnog života. Često se zbog nemogućnosti upravljanja. Usponi i padovi emocija su svakodnevica i to uvelike utječe na naše raspoloženje.

Ako nemamo kontrolu nad emocijama, u nekim situacijama možemo izazvati nepoželjan ishod. Zamislite da ste na ozbiljnom sastanku i primite SMS poruku na koju se glasno nasmijete. Nakon takve reakcije obično slijede zgroženi pogledi svih prisutnih.

Ako želite izbjeći takve i slične situacije, pokušajte kontrolirati emocije uz pomoć ovih 5 korisnih savjeta!

Odaberite situaciju. Izbjegavajte okolnosti koje aktiviraju neželjene emocije. Ako se uzrujate kada ste u žurbi ili kada vas drugi čekaju, ne ostavljajte sve za zadnji tren. Izađite iz kuće ili ureda 10 minuta prije nego što je potrebno i tada vam neće smetati gužva ili sporo dizalo.

Smanjite očekivanja. Ako ne očekujete previše, smanjit ćete razočaranje. Ako želite pripremiti savršen obrok za prijatelje, odaberite recept u skladu s vašim kulinarskim sposobnostima. Možda nećete moći poslužiti perfektan soufflé, ali ćete napraviti odličan puding.

Prebacite fokus. Zamislite da ste u teretani i osjećate manjak samopouzdanja u usporedbi s ostalim isklesanim tijelima. Ovakva situacija zasigurno nije motivirajuća. Prebacite fokus i zamislite sve one koji se uopće ne bave tjelovježbom. Još bolje je fokusirati se samo na ono što radite jer ćete na taj način dobiti dodatnu snagu i potaknuti motivaciju.

Promijenite misli i uvjerenja. Najdublje emocije pokreću naša uvjerenja. Ako nešto izgubite, osjećat ćete tugu, ljutnju ako ne dostignete cilj i sreću. Promjenom misli i uvjerenja nećete promijeniti ishod ali možete promijeniti utjecaj koji situacija ima na vas. Ne kaže se bez razloga da uvijek treba pozitivno razmišljati.

Promijenite reakciju na emociju. Ako ništa do sada niste upalilo u regulaciji emocija, pokušajte promijeniti reakciju. Kada se dogodi ljutnja ili zabrinutost, duboko udahnite i zatvorite oči kako biste se smirili. Isto tako, ako se ne možete prestati smijati, skupite snage i pokušajte promijeniti barem izraz lica, ako već možete raspoloženje.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti