Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

6 najboljih vrsta voća za dijabetičare

6 najboljih vrsta voća za dijabetičare

6 najboljih vrsta voća za dijabetičare
  • Objavljeno: Petak, 13.01.2017.
  • Broj pregleda: 6.482
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Zdrava prehrana, plan vježbanja i kvalitetan san igraju važnu ulogu u liječenju dijabetesa. U nastavku donosimo popis voća koje dijabetičari smiju bezbrižno jesti.

Guava

Guava ima visoku koncentraciju likopena, antioksidanta koji pomaže u održavanju razine šećera u krvi. Također je bogata dijetalnim vlaknima koja smanjuju rizik od pojave dijabetesa tipa 2. Guava sadrži visoku razinu kalija. Čašu soka od guave ili oguljeni plod, pojedite jednom dnevno i smanjite apsorpciju šećera u krvi.

Trešnje i višnje

Ovo slatko voće sadrži antocijanin koji pomaže kontrolirati razinu šećera u krvi. Ovaj biljni pigment je pronađen u mnogim namirnicama, uključujući crveno grožđe, povrće, bobičasto voće, vino i čaj.

Kruške

Kruške sadrže antocijanin i bogate su vitaminima A, B1, B2, C i E. Visoka razina vlakana poboljšava zdravlje probavnog trakta što potiče mršavljenje. Također pomažu sniziti kolesterol i poboljšavaju zdravlje srca.

Saznajte zašto svaki dan trebate pojesti jednu krušku!

Naranče

Naranče sadrže visoku razinu vitamina C, vlakana i minerala. Imaju niski glikemijski indeks što pomaže u održavanju zdrave razine šećera u krvi. Također su bogate vlaknima. Naranče jedite u komadu, umjesto da ih cijedite, kako biste unijeli što više vlakana u organizam.

Grejp

Grejp ima nizak glikemijski indeks i oblikuje vitaminom C i topivim vlaknima. To ga čini idealnom namirnicom za mršavljenje.

Jabuke

Jabuke smanjuju rizik od dijabetesa tipa 2. Obiluju vlaknima, antioksidansima, vitaminom C i flavonoidima. Jedna jabuka dnevno pomaže u prevenciji raka i srčanih bolesti.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti