Pročitajte koje je najbolje voće za dijabetičare

Pročitajte koje je najbolje voće za dijabetičare

Pročitajte koje je najbolje voće za dijabetičare
  • Objavljeno: Četvrtak, 29.04.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Zdrava prehrana, plan vježbanja i kvalitetan san igraju važnu ulogu u liječenju dijabetesa. U nastavku donosimo popis voća koje dijabetičari smiju bezbrižno jesti.

Guava

Guava ima visoku koncentraciju likopena, antioksidanta koji pomaže u održavanju razine šećera u krvi. Također je bogata dijetalnim vlaknima koja smanjuju rizik od pojave dijabetesa tipa 2. Guava sadrži visoku razinu kalija. Čašu soka od guave ili oguljeni plod, pojedite jednom dnevno i smanjite apsorpciju šećera u krvi.

Trešnje i višnje

Ovo slatko voće sadrži antocijanin koji pomaže kontrolirati razinu šećera u krvi. Ovaj biljni pigment je pronađen u mnogim namirnicama, uključujući crveno grožđe, povrće, bobičasto voće, vino i čaj.

Kruške

Kruške sadrže antocijanin i bogate su vitaminima A, B1, B2, C i E. Visoka razina vlakana poboljšava zdravlje probavnog trakta što potiče mršavljenje. Također pomažu sniziti kolesterol i poboljšavaju zdravlje srca.

Naranče

Naranče sadrže visoku razinu vitamina C, vlakana i minerala. Imaju niski glikemijski indeks što pomaže u održavanju zdrave razine šećera u krvi. Također su bogate vlaknima. Naranče jedite u komadu, umjesto da ih cijedite, kako biste unijeli što više vlakana u organizam.

Grejp

Grejp ima nizak glikemijski indeks i oblikuje vitaminom C i topivim vlaknima. To ga čini idealnom namirnicom za mršavljenje.

Jabuke

Jabuke smanjuju rizik od dijabetesa tipa 2. Obiluju vlaknima, antioksidansima, vitaminom C i flavonoidima. Jedna jabuka dnevno pomaže u prevenciji raka i srčanih bolesti.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti