70% slobodnih žena prakticira seks bez zaštite

70% slobodnih žena prakticira seks bez zaštite

70% slobodnih žena prakticira seks bez zaštite
  • Objavljeno: Petak, 01.06.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Čak će 7 od 10 slobodnih žena redovito prakticirati seks bez zaštite, prema novom istraživanju.

Britanski portal DrFox.co.uk je proveo anketu između 2.000 žena u dobi od 18 do 40 godina.

Čak 18% žena je izjavilo da su često previše pod utjecajem alkohola da bi uopće pomislile na zaštitu, a 8% njih je izjavilo da im se jednostavno ne sviđa koristiti kondom.

Prosječna slobodna žena je prakticirala seks bez zaštite 11 puta i to s potpuno drugačijim osobama, a 12% njih je izjavilo da kontracepcija nije uvijek dostupna kada je u pitanju prakticiranje seksa.

Suosnivač portala dr. Tony Steele je izjavio "kako nesiguran seks tijekom praznika je najveći problem, tada je najveća vjerojatnost da će se seks prakticirati bez zaštite."

Žene često ne znaju gotovo ništa o muškarcu kojega upoznaju, a prakticiranje seksa s njime bez zaštite je gotovo siguran način da povećaju rizik od nastanka spolnih bolesti, dodao je dr. Steele.

Posljedice prakticiranja seksa bez zaštite mogu biti ozbiljne, od neželjene trudnoće pa sve do opasnih spolnih bolesti.

Žene u dobi iznad 30, bez obzira što su starije i mudrije, također često prakticiraju seks bez zaštite, a čak su izjavile da osjećaju sram kada dođe do situacije da se s novim partnerom priča o zaštiti, što je apsolutno neodgovorno.

"Pitanje kontracepcije treba biti važno i muškarcima i ženama, ali žene se svakako trebaju zaštiti, čak i kada muškarac ne pokazuje volju ni želju za to", dodao je dr. Steele.

Žene u dobi od 30 do 40 su češće konzumirale pilule za dan poslije, a najčešći broj slučajeva neželjene trudnoće se dogodio upravo njima.

Čak 16% žena iznad dobi od 30 tvrdi kako im je s godinama kontracepcija postala manje važna te da je današnjim mlađim generacijama lakše jer je edukacija o seksu znatno bolja.

Sve dobne skupine su bile suglasne u izjavi da kontracepcija treba biti važna i muškarcima i ženama, a naročito ženama jer su one te koje snose posljedice neželjene trudnoće.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti