Zašto treba jesti mediteransku prehranu?

Zašto treba jesti mediteransku prehranu?

Zašto treba jesti mediteransku prehranu?
  • Objavljeno: Subota, 02.06.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Konzumacija mediteranskih namirnica, bogatima uljem, kao što su morski plodovi i ribe, može poboljšati zdravlje cjelokupnog organizma.

Mediteranska prehrana je odlična za mozak, kao i za ostatak tijela te poboljšava kvalitetu življenja, tvrde znanstvenici.

Španjolski znanstvenici sa Sveučilišta of Las Palmas de Gran Canaria su proveli istraživanje u kojemu je sudjelovalo 11.000 studenata. Istraživanje je trajalo 4 godine, tijekom kojega su znanstvenici pratili prehrambene navike sudionika.

Oni koji su redovito jeli mediteranske namirnice su imali znatno bolje fizičko i psihičko zdravlje.

Mediteranska prehrana uključuje voće, povrće, žutarice, mahunarke, ribu, maslinovo ulje, jaja, nemasno meso, vino i orašaste plodove, a sve te namirnice su izuzetno zdrave.

"Mediteranska prehrana je povezana s kvalitetnijim načinom života te bi se mogla smatrati najzdravijim oblikom prehrane", izjavila je za časopis European Journal of Clinical Nutrition voditeljica istraživanja prof. Patricia Henrmquez Sanchez.

Ovo istraživanje je još jednom potvrdilo nutricionističke tvrdnje o zdravoj prehrani. Naravno da će mediteranska prehrana biti najbolji izbor za poboljšanje kvalitete života jer sadrži tijelu neophodne tvari, kojih u drugim oblicima prehrane čovjek ne unosi dovoljno.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti