Adele na koncertu progovorila o svom zdravstvenom problemu: 'Ovih dana teško hodam'

Adele na koncertu progovorila o svom zdravstvenom problemu: 'Ovih dana teško hodam'

Adele na koncertu progovorila o svom zdravstvenom problemu: 'Ovih dana teško hodam'
  • Objavljeno: Četvrtak, 05.01.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Adele (Instagram: @adele)

Kategorija: Zanimljivosti

Na nastupu povodom dočeka 2023. godine, višestruka dobitnica Grammyja otkrila je publici kako u posljednje vrijeme pati od jednog zdravstvenog problema. Pjevačica je na Silvestrovo nastupala u Las Vegasu, a posjetiteljima je pružila koncert za pamćenje, no u jednom trenutku, kada je obožavateljima krenula dijeliti majice, morala je prijeći na drugu stranu pozornice, što joj je stvorilo problem.

„Moram prijeći na drugu stranu, ovih dana se gegam jer imam jako težak išijas“, rekla je dok je otežano hodala, prenosi Huffpost. Adele se i ranije požalila na probleme u leđima. “Bole me leđa otprilike pola života, stvarno. To se obično događa zbog stresa ili zbog lošeg držanja”, rekla je za The Face 2021. godine.

Išijas je posljedica pritiska na korijen živca u slabinskom dijelu kralježnice, a najčešći je uzrok hernija (iskliznuće međukralježničkog diska). Prepoznatljiv je po boli koja se može protezati od križa do stražnjice te duž noge (stražnji i vanjski dio) pa sve do nožnih prstiju. Riječ je o boli u području ishijadičnog živca, najduljeg u našem tijelu.

Teški simptomi išijasa mogu otežati hodanje, a ponekad bilo kakvo kretanje. Najunčikovitiji lijek za išijas je mirovanje, uz što što su uglavnom potrebne fizikalne terapije. Također se pokazalo djelotvornim korištenje toplih i hladnih obloga, epiduralnih injekcija i vježbanje prema preporuci fizioterapeuta.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti