AIDS: Nije vrijeme za zadovoljstvo postignutim

AIDS: Nije vrijeme za zadovoljstvo postignutim

 AIDS: Nije vrijeme za zadovoljstvo postignutim
  • Objavljeno: Subota, 29.11.2008.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

...ocijenila je Federacija Crvenog križa.

"Ako postoji nešto još opasnije od samoga HIV-a, onda je to osjećaj zadovoljsta postignutim napretkom", upozorila je Međunarodna federacija Crvenoga križa i Crvenog polumjeseca u priopćenju objavljenom u povodu Svjetskoga dana borbe protiv AIDS-a.

"Premda se stopa zaraze stabilizirala u nekim dijelovima subsaharske Afrike, ona trajno raste u drugim dijelovima svijeta gdje mnogi nisu svjesni opasnosti, posebno u istočnoj Europi i nekim dijelovima Azije", upozorio je posebni predstavnik Federacije za AIDS Mukesh Kapila.

Federacija Crvenog križa upozorava i na problem diskriminacije osoba zaraženih HIV-om, koja je u nekim dijelovima svijeta i dalje snažna.

"Diskriminacija osoba pogođenih HIV-om neprihvatljiva je u svakoj zajednici suočenoj s tom bolešću", naglasio je direktor svjetskoga programa Međunarodne federacije o HIV-u u Ženevi Bernard Gardiner.

UNAIDS, UN-ov program za borbu protiv AIDS-a, ove godine iznimno neće objaviti godišnje izvješće u povodu svjetskog dana borbe protiv te bolesti zbog promjene metodologije, a Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) nedavno je objavila da u sljedećoj godini predviđa velik porast broja umrlih od AIDS-a.

Prema podacima WHO-a od te bi bolesti tijekom 2008. moglo umrijeti 2,2 milijuna oboljelih.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti