Ako pastu za zube koristite za isušivanje prištića, ovo morate znati!

Ako pastu za zube koristite za isušivanje prištića, ovo morate znati!

Ako pastu za zube koristite za isušivanje prištića, ovo morate znati!
  • Objavljeno: Srijeda, 06.06.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

U mlađim je danima bilo puno stvari koje su vam se činile pametne u tom trenutku ili ste slijedili trendove koje su radili svi. Iz nekog razloga, mnogi od vas i dalje nastavljaju sa starim navikama, ne znajući da vam one mogu napraviti više štete, nego koristi.

Budući da adolescencija ima veliki odraz na licima tinejdžera, jedan od najčešćih primjera je korištenje učinkovitih lijekova protiv prištića.

Pasta za zube korištena je kao kućni lijek za liječenje prištića jer su mnoge zubne paste sadržavale sastojak pod nazivom triklosan, antibakterijsko sredstvo za koje se vjerovalo da pomaže ubiti bakterije koje uzrokuju akne.

No, učinkovitost paste za zube zbog koncentracije triklosana nikad nije potvrđena. Dapače, posljednjih godina triklosan se smatra kontroverznim sastojkom jer je potvrđena njegova povezanost s poremećajima hormona u nekoliko istraživanja.

Saznajte kako se riješiti prištića preko noći!

Budući da većina proizvoda sadrži sredstva za isušenje poput sode bikarbone i alkohola, pasta za zube može imati efekt sušenja na bubuljicu i smanjiti veličinu groznog crvenog prišta.

No, morate biti jako oprezni jer su koncentracije koje se rade za zube mnogo strože nego kada se ti sastojci primjenjuju na lice pa pasta može iritirati ili sušiti kožu.

Provjerite što akne otkrivaju o vašem zdravlju!

Ako imate pristup tradicionalnim lijekovima protiv akni, svakako se savjetuje da koristite taj proizvod umjesto paste za zube jer ćete učiniti nešto dobro za kožu. No, ako ste stvarno očajni i pasta za zube vam je jedina opcija, pazite da koristite formulu koja nema dodatne izbjeljivače i triklosan, kako ne biste završili s još većom crvenom mrljom na licu.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti