Alergije pogoršavaju migrene

Alergije pogoršavaju migrene

Alergije pogoršavaju migrene
  • Objavljeno: Utorak, 26.11.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Osobe, koje pate od migrena i alergija ili peludnih groznica, imaju izraženije simptome migrena, u odnosu na osobe koje ne pate od alergija.

Rezultati novog istraživanja, objavljenog u časopisu Cephalalgia, otkrivaju da postoji povezanost između alergija i učestalosti migrena.

U istraživanju je sudjelovalo gotovo 6000 osoba koje su ispunjavale upitnik koji je sadržavao pitanja o njihovom cjelokupnom zdravlju, uključujući zdravlje dišnog sustava i učestalost migrena.

Rezultati istraživanja su pokazali da osobe, koje pate od migrena i alergija, imaju za čak 33% veću vjerojatnost da će se simptomi migrena pogoršati i da će migrene postati učestalije.

Voditelj istraživanja prof. Vincent Martin je izjavio kako "alergije i peludna groznica u kombinaciji mogu značajno narušiti kvalitetu života" i dodao kako "još uvijek nismo sigurni jesu li alergije te koje pogoršavaju migrene ili migrena pogoršava alergije."

Prethodna istraživanja su pokazala da čak 60% osoba u barem jednom trenutku svog života pati od migrena. Znanstvenici su također ustanovili da je sve veći broj osoba koje pate od različitih vrsta alergija.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti