Aromatični napitak od cimeta koji umiruje i liječi!

Aromatični napitak od cimeta koji umiruje i liječi!

Aromatični napitak od cimeta koji umiruje i liječi!
  • Objavljeno: Četvrtak, 18.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Brojna istraživanja su provedena na temu utjecaja cimeta na zdravlje. Ovaj ljekoviti začin donosi niz prednosti za zdravlje, pristupačan je i vrlo ga je lako uvrstiti u svakodnevnu prehranu. Napitak od cimeta, za čiju pripremu recept možete pronaći ovdje, ima odlično djelovanje na zdravlje, a mi vam donosimo najznačajnije.

Prevencija srčanih bolesti

Jedno istraživanje je pokazalo da se razina šećera, triglicerida, kolesterola i ukupnog kolesterola drastično smanjuje već nakon 20 dana od svakodnevne konzumacije cimeta. Drugo istraživanje je pokazalo da svakodnevno konzumiranje cimeta može smanjiti potrebu za uzimanjem lijekova za kontrolu razine kolesterola i razine šećera u krvi.

Žensko zdravlje

Ovaj napitak možete uvrstiti u svakodnevnu prehranu da biste ublažili simptome sindroma policističnih jajnika. Ovaj napitak će pomoći u ublažavanju simptoma predmenstrualnog sindroma, naročito osjećaja nadutosti i žudnje za grickalicama.

Ublažava simptome multiple skleroze

Nedavno istraživanje američkih znanstvenika je pokazalo da cimet može usporiti razvoj i ublažiti simptome multiple skleroze, a najbolje od svega je što ne uzrokuje neželjene nuspojave. Cimet se pokazao odličnim i za ublažavanje simptoma Alzheimerove i Parkinsonove bolesti.

Saznajte kako iskoristiti cimet za mršavljenje!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti